maanantai 31. elokuuta 2015

Led ajovalopolttimot, tekeekö niillä mitään?

Jenkkien ajovalot on tunnetusti hiukan Havin kynttilöitä heikommat, niin piti tietysti testailla Led polttimoita.

Niitä saa kiinasta kätevästi, eikä hintakaan huimaa. Itse valitsin keskihintaiset, n. 60€ jäähdytyksellä olevan mallin.

Paketti tuli parissa viikossa ja vaikutti ihan asialliselta.


Asennus Crowniin kävi aika kätevästi, tosin valon kiristysrengas oli hiukan liian tiukka. Sitä hiukan entraamalla lamput sai paikoilleen.

Valo on hyvin Xenon mainen ja vaikuttaa puhtaan raikkaalta verrattuna vanhaan polttimoon.


Pimeässä valaistulla alueella valot tuntuvat oudolta, Liikennemerkit näkyvät todella hyvin ja kaikki heijastavat pinnat aika pitkältäkin. Muuten tuntuu että valoa on paljon, mutta ei varsinaisesti valaisua.


Mitään varsinaista valokuviota ei ole, vaan kaikki lähellä oleva on valaistu. Pimeällä tiellä valo tuntuu loppuvan turvavälin päässä olevan auton takapuskuriin, mutta auton etuala on kirkaasti valaistu.


Ohsessa kuva autokatoksen seinään, normi lampulla valoa olisi seinän puolesta välistä alaspäin, nyt valoa on joka puolella.

Pitkät valot, no ei ole mitään pitkiä valoja. Valot kyllä kirkastuvat selvästi, mutta yhtään pidemmälle se ei ylety, eli ehdottomasti näillä polttimoilla pitäisi olla lisäpitkät nokalla.

Ajattelin testata valojen kestävyyttä vielä talven yli, paitsi jos vastaantulijat alkavat välkytellä valoja. Tarkkaillaan miten käy.

Päivitys:
Noilla ledeillä vähän aikaa ajeltua voi sanoa, että ne voi unohtaa. Polttimot ovat kyllä kirkkaat ja valon väri parempi kuin lankapolttimon kellertävä sävi. Valolla vaan ei ole selvää kuvioita, eikä se näin ollen tunnu kunnolla valaisevan "nenää" pidemmälle. Samoin pitkien valojen teho on olematon.

Se mikä oli hämmästyttävää, niin ainakaan jenkkivaloissa ne eivät tuntuneet häikivän vastaantulijoita. Ehkä siksi että valo menee tasaisesti harakoille, eikä varsinaisesti osu vastaantulijaan.

Tänään vaihdettu uudet Philipsin polttimot, jotka tarttuivat mukaan jenkkireissulta. Hinta jenkeissä 29,90 paketti. Suomestakin saa Motonetista 9004 polttimoa, mutta se on tarvikemallia ja huomattavasti heikompitehoinen kuin hyvä merkkipolttimo.


4 kommenttia:

  1. Tuommoisella "kuviolla" lienee täysin selvää, että onnistut lähinnä häikäisemään vastaantulijoita.

    VastaaPoista
  2. Toi oli yksi syy miksi niitä testattiin, koska noista on keskustelua esim Overdrive.fi palstalla, mutta kukaan ei oikeasti tunnu tietävän mitään. Tällä hetkellä vielä tarkkaillaan tuota häikimistä, mutta tällä hetkellä näyttää siltä ( yllättäen) että noi häikivät vähemmän kuin normi päiväajovalot.

    VastaaPoista
  3. Sulla kun on rihlaamattomat lasit tossa niin siihen olisi suht helppo laittaa umpion sisälle projektorit (esim. Morimoto minit) ja xenon-sarja niihin. Tarkka valokuvion rajaus, ei häikäise ketään ja toisaalta itse näkee hyvin. Laillisethan ne eivät tietty ole, mutta eivät ole nuo leditkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan normipolttimot vaihtuu tilalle kunhan testi on ohi. Oppinut pärjäämään noilla jenkkivaloilla jo vuosien kuluessa, nytkin jenkeissä ja jeesus näitten valot on hirveitä.

      Poista